Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж, разпознал нападателя си след случая с Вики: Наръга и мен преди няколко месеца!

11 ноември 2013, 10:32 часа • 28287 прочитания

След случая с Виктория, която беше намушкана с нож на улица "Пиротска", 35-годишен столичанин разпозна нападателя си от медиите. Тихомир Владимиров твърди, че Салахедин Бин Аладин го е нападнал на 27 май тази година.

Пред БНТ той разказа, че нападателят първо го е заговорил на френски в района на ЦУМ, след което го е намушкал с нож 12 пъти. По думите му неговото разследване е спряно 4 месеца по-късно.

Владимиров е бил нападнат пред ЦУМ и отишъл до магазина, в който е работила Вики, която бе също нападната от африканеца. Тихомир показа в ефира раните си, една от които е била до сънната артерия. Той посочи как неговите приятели са извикали линейка, като медиците са пристигнали бързо.

"Аз знаех, че Салахедин ще удари още веднъж", допълни Владимиров. "Аз подкрепям Вики, тя ще се оправи, защото има силен дух".

Владимиров изрази притеснение, че нападателят няма да получи присъдата, кяото заслужава и постави въпроса защо МВР крие за неговия случай.

От студиото на сутрешния блок Владимиров призова хората да не бъдат агресивни към бежанците и да бъдат по-толерантни, защото омрзата поражда още омраза и добави, че вече е простил на нападателя си.

Припомняме, че ново нападение над имигрант беше извършено в района на общежитието за настаняване на бежанци в столичния квартал "Овча Купел" в София миналата нощ. Пострадалият е 18-годишен гражданин на Мали. Той е леко пострадал прегледан и вече е освободен от болницата.

До момента няма информация за задържани. Инцидентът продължава серията от ксенофобски атаки в столицата.

Междувременно стана ясно, че състоянието на жестоко пребития на улица „Пиротска" в столицата Метин остава теко. Лекарите от Военно-медицинска академия ще опитат днес да го изведат от комата.

От столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че са задържани двама от нападателите- единият е на 28, а другият на 29 години. Вчера Софийската градска прокуратура им повдигна обвинение.

Метин е български гражданин от турски произход. Работел е пред джамията на столичните хали, както и на стоковия базар "Илиянци". Преди да пребият младия мъж, нападателите му атакували сирийски гражданин в намиращия се на около 10 м от мястото пансион, който се обитава от имигранти. Изпочупили са вратите, но чужденците са успели да ги изблъскат. След това нападателите случайно са попаднали на 28-годишния мъж на улицата и го пребили.

Преди дни 17-годишният сирийски младеж Али беше намушкан с нож пред общежитието в столичния квартал „Военна рампа". Цветнокожа жена от Камерун също стана обект на нападение - на автобусна спирка в София миналия понеделник.

Снимка: Facebook

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес