Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местят иззетите в София 575 автомобила от пияни и дрогирани (СНИМКИ)

09 октомври 2024, 12:50 часа • 357 прочитания

Преместват автомобилите, иззети от пияни и дрогирани шофьори. СДВР започна от 2 октомври извозването на паркираните около районните управления в София 575 автомобила, иззети след влизането в сила на измененията в Наказателния кодекс, съобщават от МВР.

Снимка МВР

Още: Държавата ще си взима по-хубавите коли, отнети от пияни и дрогирани шофьори

Част от тях ще бъдат съхранявани в имот на МВР на територията на бившия Център за специализирана полицейска подготовка в Долни Богров, предоставен за целта от министерството на столичната дирекция. Обособеният терен е с големина 10,5 дка и може да побере около 550 автомобила.

Снимка МВР

Още: "Сериозен прецедент": ЕЦТП с писмо до съда, който не отне колата на Нойзи

Превозните средства се транспортират по предварително изготвен график, като до настоящия момент там са разположени над 80 коли, които са били паркирани в близост до Първо и Осмо РУ. Предстои извозването на иззетите автомобили, оставени за съхранение и около останалите районни управления на територията на столицата. Над 200 от иззетите автомобили са настанени на други два терена на МВР.

Снимка МВР

Още: И в Гърция конфискуват коли

Столичната дирекция на вътрешните работи се отнася с разбиране за неудобствата, причинени на столичани от прилагане на законовите разпоредби и ще направи възможното за скорошно окончателно решаване на проблема.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес