Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маринела Арабаджиева вече е на българска земя

30 май 2019, 17:30 часа • 5224 прочитания

Арестуваната бизнесдама Маринела Арабаджиева кацна със самолет от Испания на летище София малко след 17:10 часа. Екстрадицията ѝ бе разрешена от испанските съдебни власти по дело на Специализираната прокуратура срещу нея и част от семейството ѝ за престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари, пише "24 часа".

Арабаджиева бе върната в София с редовен полет от Мадрид. Тя и мъжът ѝ Ветко Арабаджиев бяха задържани на 7 март след 6-месечно издирване в имение на Георги Семерджиев в градче край Барселона. Съпругът ѝ бе върнат в началото на май.

Днес по обяд испанските съдебни власти са предали Арабаджиева на българските си колеги. Това е станало в полицейския участък на летище "Барахас" в Мадрид. Испанските власти я връщат в България 25 дни след съпруга ѝ.

От летище София Арабаджиева беше качена в кола на съдебна охрана и откарана в следствен арест, където разследващи ще я запознаят с обвиненията, които са ѝ повдигнати. В следващите часове спецпрокуратурата ще поиска и постоянен арест от съда за бизнесдамата.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес