Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лазаров за операцията в Лясковец: Спазил съм всички актове

04 февруари 2015, 18:35 часа • 15552 прочитания

Спазил съм всички законови и подзаконови нормативни актове по провеждането на операцията за Лясковец и след това. Това коментира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, след като беше изслушан в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и общестен ред във връзка със случая „Лясковец”.

Извършват се съответните процесуално-следствени действия, а делото е в съдебна фаза. „Нека оставим компетентните органи да си свършат работата”, призова главният секретар на МВР, предаде агенция "Фокус".

Лазаров подчерта, че законите важат за абсолютно всички граждани на Република България. Той не коментира твърденията на БСП, че изслушването му е политическа атака срещу него.

„Много елементарно, може да се направи проверка дали някъде нещо съм нарушил. В крайна сметка аз спазвам закона. Искаме държава, в която да има върховенство закона. Нека работим всички в тази посока”, призова още главният секретар на МВР.

След провеждането на блиц контрол в комисията с вътрешния министър Веселин Вучков, заседанието бе закрито за медиите, тъй като според председателя ген. Атанас Атанасов в предоставената документация има секретна информация.

От БСП и ДПС напуснаха заседанието. Депутатът от БСП Атанас Мерджанов обясни, че не са получили информация и не са се запознали с материалите по случая „Лясковец”. От БСП видяха опит за политическа атака срещу главния секретар Светлозар Лазаров.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес