Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крадци задигнаха вино и зимнина от бащината къща на Валери Симеонов

05 декември 2018, 05:58 часа • 8003 прочитания

Къщата на бащата на лидера на НФСБ Валери Симеонов в село Бутан е била ограбена. Това е станало на 2 декември тази година, като основно са задигнати буркани със зимнина, вино и други по-дребни вещи. Според данни от полицията ставало въпрос за десетина буркана и десетина бутилки вино.

Крадците са били бързо хванати, тъй като в къщата имало видеонаблюдение и СОТ. Оказало се, че са двама непълнолетни роми. Те се намират в ареста в Козлодуй.

Самият Симеонов говорил с кмета на селото Ивайло Иванов и не изглеждало, че е много впечатлен от случилото се, пише в. "24 часа". По телефона политикът обещал на кмета, че тези дни ще отиде в Бутан, за да огледа къщата си и да участва в тържествата в селото за началото на коледните празници и запалването на елхата на площада.

По принцип къщата се ползвала като вила - бащата на Симеонов, Симеон Балевски, ходел там за по няколко дни в годината, колкото да я поддържа, но по принцип си живеел в село Зарево. Затова местен човек минавал отреме-навреме да я наглежда.

Симеонов идвал рядко в Бутан, най-често през юни. Тогава в селото се провежда фестивал на любителското творчество, или за конните състезания на местния хиподрум.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес