Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клиентка се сби с управител на магазин, не искала да носи маска

24 ноември 2021, 14:15 часа • 2915 прочитания

Истински екшън се разиграл в столичен магазин надвечер на 31 октомври в ж.к. "Красна поляна". Причината - "бунтът" на клиентка срещу разпорежданията на здравните власти за носенето на маски на закрито.

Всичко започнало, след като жената влиза без маска и заместник-управителят на магазина й направил забележка. Тя обаче не само не приела, а започнала да го обижда, след което му нанесла удар с ръка в областта на лицето. Последвал и удар с пластмасова бутилка от безалкохолно.

24-годишната клиентка, на която вече е повдигнато обвинение от Софийската районна прокуратура, нападнала и друг служител на магазина, "като го ударила с юмрук в лицето". Жената не спряла до тук - "отнесла го" и друга клиентка, която присъствала на екшъна и се опитала да се намеси, защитавайки персонала. Тя получила "удар в лицето, оскубване на коса и дране с нокти".

"По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба", посочват от държавното обвинение.

И на тримата са причинени леки телесни повреди. По разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Предстои старт на делото в Софийския районен съд.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес