Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Зависи от политическата конюнктура дали главният прокурор ще е разследван

25 септември 2024, 08:33 часа • 325 прочитания

Своеобразно признание, че за да се търси справедливост трябва политическа конюнктура, а няма разделение на власти и върховенство на закона и правото, направи лидерът на ПП и бивш премиер Кирил Петков. Това се случва, защото мнозинството политици не искат съдебната реформа да се случи, категоричен беше той пред БНТ.

Петков направи лапсус как с опита за съдебна реформа за главния прокурор (Конституционният съд я отмени) обвинител номер едно вече ще знае, че може да бъде разследван и "се повишава рискът да извърши престъпление". Именно заради лапсуса разговорът тръгна в посока какво се случва и съпредседателят на ПП обяви, че главният прокурор щял да се замисли, ако знае за промяната в закона и предвид, че в България политическата ситуация е турбулентна и не се знае утре кой ще е на власт - можело тогава да почне разследване: Конституционният съд реши: Съдебната реформа е противоконституционна

Същевременно Петков се отрече от Делян Пеевски - той не бил готов за истински реформи, но Кирил Петков го разбрал "накрая". Но съпредседателят на ПП не се съгласи, че е политически наивен - просто нещата вървели на "проба - грешка", обаче се случват и хубави неща като увеличение на доходите.

Още: Кирил Петков: 9-3 за бутона ENTER вместо за хората, КС доказа превзетата държава

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес