Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кабелни оператори във Варна разпространявали канали без разрешение

05 февруари 2020, 10:40 часа • 2606 прочитания

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна ГДБОП влезе в офиси на три дружества, разпространявали телевизионни програми без разрешение, съобщиха от Апелативната прокуратура в града.

По проверка на сигнал за излъчване на телевизионни програми без разрешение на правоносителите са извършени претърсвания и изземвания на два адреса, ползвани от трите дружества. Иззети са компютърноинформационни данни и документи.

Установено, че декларираните абонати на тези дружества е по-малък от реалния им брой с цел избягване на установяването и плащането на данъчни задължения.

Установени са и адреси, на които клиентите на услугата, предлагана незаконно от тези дружества, плащали за разпространяваните няколко десетки телевизионни програми.

Действията по разследването продължават.

Припомняме, че през юни миналата година имаше протест на кабелни оператори, както се вижда на снимката. Тогава също имаше проверки, които доведоха до остра реакция от страна на кабелните оператори. Те ги определиха като репресии.

След акцията миналата година малките кабелни оператори поискаха държавата да се намеси заради подозрения за натиск на "големите". Позицията им можете да си припомните в този материал.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес