Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист очаква да има наказани за смъртта на шампиона по борба в Стара Загора

03 януари 2024, 08:12 часа • 2383 прочитания

Близките на Пламен Пенев, който почина след гонка с полицията в Стара Загора, може да са спокойни, че истината ще излезе наяве и ще има дисциплинарна и дори наказателна отговорност. Това заяви журналистът от "168 часа" Кирил Борисов в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Убит от МВР шампион по борба?!: Съмнения на близките

По думите му може да се каже, че няма как подобно престъпление, ако е извършено действително, да бъде покрито. "Обществото е много чувствително към тази тема през последните години. Пък и говорим за служители, които са най-ниско в йерархията на системата на МВР и няма как да има някакъв чадър", смята той.

Според Борисов очевидно има превишаване на правомощията на полицейските служители. "Това говори или за неподготвеност на състава, или за лоша преценка на ситуацията на терен”, посочи Борисов.

“Рано е да се каже как точно са станали нещата тепърва предстои процес на събиране на доказателство. Българя има недобра история с полицейско насилие. Включително такова, довело до смърт. Има множество осъждания в Страсбург за случаи от 90-те години на миналия век”, заяви адвокат Александър Кашъмов.

ОЩЕ: Втора проверка в ОДМВР-Стара Загора заради починалия шампион по борба

Според него разследването трябва да бъде извършено бързо и ефективно, защото тук обикновено се губят нещата в България.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес