Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жителите на две села поискаха доживотна присъда за убиец

23 октомври 2017, 16:01 часа • 3529 прочитания

Жителите на две пловдивски села Куртово Конаре и Ново село поискаха доживотна присъда за Илиян Рангелов, който отне живота на своята приятелка Милена.

Три дни, след като и подарил пръстен и поискал ръката и, Илиян, който е от Куртово Конаре забива нож в гърба на любимата си Милена и я оставя в безпомощно състояние окървавена на улицата. Двамата са живели заедно и въпреки пръстена и готвената сватба, отношенията им в последните дни не били розови. Той ревнувал и очевидно точно тази ревност е причина за жестокото посегателство. На 28 декември Милена е излязла от къщи, за да отиде на работа.

Била е нощна смяна в предприятие в родното си Ново село и е пътувала с няколко колеги. Когато не се е появила на уреченото място, те дошли да я потърсят и се натъкнали на тялото и на земята близо до дома на Илиян, където са живеели двамата, припомня БГНЕС.

Годеникът разигравал истински театър - версията му била, че бил заспал по това време. По-късно улицата била огласена от виковете му, той бил готов да продава всичко, за да хване убиеца. Толкова изтерзан изглеждал, че медиците от Спешна помощ, които установили смъртта на момичето, му сложили инжекция с успокоително.

Доста бързо, обаче, криминалистите разбраха истината и той беше задържан. Макар и няколко пъти да обжалва мярката си за неотклонение, от ареста през декември е зад решетките. В съда днес родителите на убитата Милена заведоха граждански иск срещу него за 400 000 лв. Бяха разпитани свидетели, експертите и вещите лица ще се явят на следващото заседание. Съдебната зала беше пълна с хора, които настояваха за справедлива присъда за убийството на младото момиче. Процесът продължава.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес