Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изчезна турският гастербайтер, убил двамата мотиристи

04 август 2016, 11:33 часа • 1596 прочитания

Турският гастербайтер Фарук Бекташ, който блъсна и уби двама мотористи край Драгоман е изчезнал, заради което е обявен за общодържавно издирване.

Късно снощи полицията потвърди, че Бекташ не може да бъде открит на адреса, където би трябвало да бъде.

Днес магистратите от Софийския апелативен съд постановиха постоянен арест за турския шофьор, който след инцидента беше пуснат от съда под домашен арест. По време на делото той беше обявен за общодържавно издирване, a служебният му защитник Даниел Димитров, който е получил делото преди броени дни, няма представа къде може да се намира.

Междувременно група мотористи се събраха пред Съдебната палата, за да протестират и настояват за незабавен арест за турския шофьор. Те се заканиха да протестират и пред сградата на турското посолство в София.

Освен това, мотористите вече няколко пъти организираха протести с искане за по-строго наказание за шофьора и изразиха опасения, че турският гастербайтер може да се укрие, ако излезе на свобода, както се и случи, пише Topnovini.bg.

Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман. Шофьорът изгубил контрол над колата и ударил двамата движещи се мотористи, които загинали на място. Катастрофата стана на мост, а колата паднала, след като е скъсала мантинелата.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес