Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има нова официална проверка срещу Борисов - за безразсъдно шофиране

25 декември 2020, 08:26 часа • 18815 прочитания

Официално Софийска градска прокуратура прави проверка на премиера Бойко Борисов – заради потенциални нарушения на Закона за движение по пътищата. Конкретно – неспазване на маркировка и застрашаване с действията си движението, спиране на непозволено място на магистрала. С това се похвали гражданско движение "БОЕЦ" в своя блог.

Става въпрос за ситуацията, при която Борисов караше в джипа си здравния министър проф. Костадин Ангелов, директора на „Пирогов” проф. Асен Балтов и охранител на НСО. Видеото беше излъчено в профила на Борисов във Фейсбук, като в един момент охранителят хвана волана, тъй като Борисов не следеше пътя, докато обясняваше на Балтов и Ангелов как изглеждал „стария път”, за сметка на новопостроената магистрала.

"Борисов приема шофирането на джипката, като демонстрация че той "кара кораба". Всъщност шофирането му е, като управлението му – незаконно, некадърно, и опасно", категорични са от "БОЕЦ". От движението посочват, че срещу Борисов има три активни проверки по техни сигнали, но няма резултат - затова "трябва да отстраним мафията от властта и да отпушим съдебната система", казват от движението.

Още: БОЕЦ сезира МВР и прокуратурата за джипката на Борисов (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес