Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

03 май 2024, 11:08 часа • 1520 прочитания

При проверка на товарен автомобил на ГКПП – Лесово са задържани 40 400 кутии контрабандни цигари. Новината съобщават от МВР. Случаят е от тази сутрин. 

Подробности за контрабандата

Контрабандните цигари са открити в товарен автомобил, който пътувал от Турция за Полша. Камионът бил управляван от турски гражданин. Превозното средство било отклонено за сканиране с рентген, при което се забелязали зони с подозрителна плътност.

При извършената проверка в товарния отсек, върху и зад редовната стока – пластмасови изделия, са открити 808 000 къса /40 400 кутии/ недекларирани цигари, както и 890 кутии с общо 6230 сашета от 5 мг стимулант „Камагра“. Контрабандните цигари са иззети. Работата по случая продължава.

Съвместна операция

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата, при която на различните гранични пунктове се извършват проверки, както от съвместни екипи, така и самостоятелно от отговорните институции. ОЩЕ: Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес