Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Говорителят на прокуратурата се закани да разкрие как обвиняеми си партнират с журналисти и политици

14 юли 2020, 11:11 часа • 4843 прочитания

Всяка съдебна система се нуждае от силни и независими прокурори. Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен, не само политически натиск. Продължението на тези атаки предстои. Следващата стъпка е да бъде унищожена прокуратурата.

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която даде инвънредна пресконференция.

"Сега ще бъде публикувано съобщение за образувано разследване по глава първа. Ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с журналисти и политици", каза още Милева.

"В този момент наблюдаващите прокурори от споцпрокуратурата издават разрешение, което ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми лица за действия като организирана престъпност", каза още тя.

Тя отново каза, че прокуратурата подкрепя правото на всички да протестират. Но според нея обвиняеми използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата.

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков и подсъдимият банкер Цветан Василев си партнират с политици и журналисти с цел да оказват натиск върху съдебната система, съобщи говорителят на главния прокурор.

„Преди няколко месеца бяхме наясно с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и техните семейства. Атаки, в които участват някои медии, а и български политици. продължението на тези атаки предстои и следващата стъпка е посочена от лица, привлечени към наказателна отговорност“, каза Сийка Милева. Чакаме и отговор от президента на на Република България как думите му кореспондират с тези доказателства, каза още тях.

По-рано днес Иван Гешев благодари от Twitter на американското посолство у нас, което в свое изявление подкрепи българския народ "в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България".

"Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!", написа Гешев.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес