Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Февруарците замериха шефа на ДКЕВР с яйца*

25 септември 2014, 11:07 часа • 40719 прочитания

Представител на Движението за граждански контрол замери председателя на ДКЕВР Светла Тодорова с яйца. Това съобщи за Actualno.com наш източник.

Днес ДКЕВР провежда открито заседание с обсъждания относно поскъпването на тока от 1 октомври. Очаква се цената на електроенергията да се увеличи с около 10%.

От Движението са нахлули в залата, където са се провеждали обсъжданията, и са се обявили против поскъпването на тока. Припомняме, че основателите на тази партия Дончо Дудев и Янко Петров бяха сред водещите лица на протестите през миналия февруари, които започнаха заради високата цена на тока.

По-рано днес пък представители на "Атака" се опитаха да влязат силово и да окупират сградата на ДКЕВР, въпреки че на открито заседание на ДКЕВР може да присъства всеки, който пожелае.

В момента общественото обсъждане на ДКЕВР продължава. То няма да бъде прекъснато заради провокацията на "Атака", заявили са от Комисията.

Към момента пред сградата на институцията няма полицейски коли, там на пост само четирима-петима полицаи. Самото обществено обсъждане продължава, въпреки опита "да се готви омлет".

Припомняме, че вчера хора от националистическата партия на Боян Расате нахлуха в сградата на бившия Партиен дом с цел да прекъснат заседание на ЦИК. Към момента 17-те младежи още са там, но се очаква около обяд да напуснат зданието

Недоволството на предствителите на „Българския национален съюз – нова демокрация” (БНС-НД) бе предизвикано от факта, че ЦИК е забранила техен предизборен клип.

По думите на Боян Расате поддръжниците му са успели „да завземат” и трите етажа на сградата на ЦИК. Охраната е по-малко на брой от нас и затова успяхме – а сега всеки от нас може да излезе от сградата, но не може да се върне, обясни националистът.

Снимка: Архив

*Информацията е актуализирана

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес