Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евгения Банева има нужда от операция - въпросът е колко бързо

07 юни 2019, 06:05 часа • 7574 прочитания

Евгения Банева има голям възел на щитовидната жлеза и се нуждае от операция. Това е становището на назначените да прегледат съпругата на Николай Банев лекари пред Апелативния специализиран съд, предаде в. "24 часа".

Банева и съпругът ѝ са в ареста от края на миналата година, след като бяха екстрадирани от Франция. Те са обвинени в данъчни престъпления, длъжностни присвоявания и пране на пари.

Банева иска по-лека мярка от "задържане под стража", а късно снощи съдът реши да не уважи искането ѝ.

"5-ти въззивен състав, потвърди протоколно определение по внчд№1793/2019 г. по описа на Специализирания наказателен съд, с което е оставено без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение на обвиняемата Евгения Банева от „задържане под стража“ в по-лека такава. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване", пише в съобщение изпратено до медиите.

Според експертите на възела трябва да се направи биопсия. Ако става въпрос за злокачествено образувание, ще трябва да се прави бърза операция. Ако става въпрос за доброкачествено образувание, тогава операция може да се прави до 1 месец, защото има опасност възелът да стане злокачествен, тъй като е голям.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес