Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експертиза отговори кой е писал за подкупа вместо Иванчева в тефтерчето ѝ

08 януари 2020, 15:04 часа • 20384 прочитания

Прословутата вече страница с числа в тефтерчето на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, за която обвинението счита, че представлява водени записки, свързани с поискания от нея подкуп – сметки за квадратурата на проектите на основния свидетел срещу нея, строителният предприемач Александър Ваклин и евентуалните суми, които да му се поискат, е писана от предшественика на Иванчева Петко Дюгеров. Това беше оповестено на база графологична експертиза, представена пред Апелативния спецсъд.

Експертното мнение обаче не беше прието от защитата на Дюлгеров и предстоят възражения.

Експертизата е поредна, като на първа инстанция също беше представена такава. Нейното заключение обаче беше различно от сегашното – тогава експертите казаха, че неизвестно лице е писало в тефтерчето. Подробности можете да си припомните в този материал!

Освен това, Иванчева е получила съдебно разрешение да отиде в клиника за репродуктивно здраве, където да й бъдат извършени процедури. Не е ясно какви, понеже тази част от решението беше дискутирана в затворена част от заседанието. Иванчева, обаче, многократно в хода на делото казваше, че иска да роди дете и търси медицински начин.

Следващото заседание е на 5 февруари, когато би трябвало защитата да коментира днешните доказателства.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес