Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт за случая със сина на Стайкови: Всичко това прилича на опит за разпределяне на собственост

29 януари 2019, 09:00 часа • 4627 прочитания

"Всичко това прилича на един опит на разпределяна на собственост, на натиск върху богатите хора. Рекетът е на различни нива. Полицаите изнудват дребните бизнесмени, а богатите са затворени в ареста без обвинения. Става дума за преразпределяне на милиарди." Това каза бившият главен секретар на МВР Николай Радулов във връзка със странния случай, в който синът на Миню Стайков се появи в "Пирогов" със следи от насилие. 

Радулов поясни, че Интерпол издирва лицата в чужбина, тъй като никой не подозира, че те се намират в собствената си държава.

"Били сме свидетели как затворници са на плажа. На времето Маргините аз ги виждах на плажа пред себе си", допълни още той и обясни пред bTV, че зад КПП с Гърция някои хора преминават границата срещу 20 евро. 

"Ако беше в затвора, това нямаше да му се случи, казваше един главен секретар на МВР", добави Радулов, визирайки настоящия премиер Бойко Борисов и допълни, че тези, които "не правя това, което се иска от тях им се случват неприятни неща."

"Много е лошо това, че примерът, който им се дава от най-високо ниво, ги кара да си мислят, че това е разрешено", каза още бившият главен секретар на МВР относно арестите в 4-то РПУ

Според експерта и бивш директор на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) Тихомир Стойчев тези семейства, като Арабаджиеви и Стайкови са израснали под опеката на органите за сигурност. 

"Не мога да коментирам дали има отвличане, може да е инсценировка, адвокатите биха могли да измислят всякакви варианти", обясни той в интервю за bTV и допълни, че преди време лидер на партия на едно от малцинствата призова властта да не се вглежда в циганските гета, а в богатите. 

"Лошото е, че властите се използват като бухалки, често от фирмите си плащат на властта и това продължава и до днес", категоричен бе Стойчев.

Той припомни и случая с отвлечената дъщеря на Брендо. "Има действия, с които се казва: Внимавайте какво ще кажете. Тези райони на София са наситени с камери, много от нещата може да се проверят, нека да се работи по горещите следи", призова още експертът. 

Самият лекар, довел Стайко Стайков в "Пирогов" обясни, че пострадалият е имал професионално поставен венозен източник и превръзка на главата. 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес