Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един от задържаните за опит за убийство на Пеевски е на системи

14 юни 2014, 18:29 часа • 26831 прочитания

Трима души са обвинени за опит за убийство на Делян Пеевски. Това каза пред журналисти Николай Хаджигенов, адвокат на един от тримата задържани - Георги Христов. Друг от задържаните - Красимир Методиев в момента се намира в интензивното отделение на МВР болница, където се очаква да се проведе съдебното заседание, на което ще се определи мярката му за неотклонение.

Адвокат Хаджигенов смята, че подобно заседание на съда е незаконосъобразно. По думите му Методиев в момента е на системи и не се знае доколко е адекватен. Задържаният бил на системи, в прединфарктно състояние. Медицинската епикриза била 3 страници дълга.

Защитникът заяви, че в обвинителния акт срещу тримата не са посочени нито какъв е механизмът на убийството, нито конкретна дата или място на извършването на престъплението, а единствено, че е извършено през май.

Третият задържан е Венцислав Върбанов, информира БТА.

Тримата обвинени са дългогодишни приятели и се познават с банкера Цветан Василев. Дали имат познанство с Делян Пеевски обаче адвокатът заяви, че не знае. Той добави, че в разследването са използвани специални разузнавателни средства.

Защитникът обясни, че не знае за обиските от вчера. Вчера е чел, че шефът на КТБ е подготвял убийството и доказателствата седели по чекмеджетата, което му се видяло смешно, информира "Фокус".

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес