Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дългогодишни абсурди, които позволяват войната на пътя да гори

10 май 2023, 09:07 часа • 1375 прочитания

"Трябва да се говори за лошото обучение на младите водачи. Инфраструктурата на някои места трябва да има подобрение. Основно пасарелки за пешеходците да нямат съприкосновение с водачите на автомобили", заяви по БНТ бившият началник на Пътна полиция в София Тенчо Тенев.

"От няколко месеца имаме доста лоша кадрова политика на министерството на вътрешните работи по отношение на назначаването на кадри, които да управляват София. От началото на тази година, спрямо миналата, имаме с около 6-7-8 повече убити, и с 50 ранени повече от миналата година", каза Тенев.

 "7 до 10 патрула има нощно време за цяла София. Това е от 8-9 месеца. Съставът на Пътна полиция е намален драстично. София се увеличава, съставът на Пътна полиция намалява. От години е така", така Тенев отговори на въпрос колко патрула има в София през нощта.

Тенев засегна и друг въпрос - изграждането на пасарелки на невралгични места. По думите му, когато е повдигал въпроса пред общински служители, те му казвали, че пешеходците щяло да ги мързи да вървят по пасарелките и затова нямало смисъл.

ОЩЕ: Сестрата на убитата Ани на бул. "Сливница": Върна се от Франция, за да бъде с голямата си любов

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес