Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Документи за репресии заради опита за убийство на Пеевски обещава БОЕЦ (ВИДЕО)

21 февруари 2022, 12:17 часа • 5778 прочитания

Разполагаме със стотици документи за репресии спрямо обвинените в заговора за убийството на Делян Пеевски. Това заяви лидерът на движение БОЕЦ Георги Георгиев.

Георгиев обеща да покаже въпросните документи, които движението валидирало.

Във видео с продължителност почти 25 минути в профила на БОЕЦ във Фейсбук, Георгиев обърна внимание как се е развила кариерата на Иван Гешев след обвинението за заговора за убийството на Пеевски, но и на прокурор Илиян Рангелов – наблюдаващ обвинител на случая. По думите на Георгиев, Рангелов вече е върховен прокурор, но след като е минал през специализираното звено "Антикорупция".

Поредна порция скандални твърдения по адрес на Иван Гешев, Делян Пеевски и КТБ

Какво значение има това – звеното беше на прякото подчинение на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Самият Цацаров обаче публично заяви, че държавното обвинение е допуснало грешка в случая с Пеевски, а един от обвинените осъди и на втора инстанция прокуратурата заради това. Рангелов обаче отива на работа точно в "Антикорупция", после се изкачва и по-нагоре в кариерата, като има впечатляващи награди за професионализъм. Точно това прави впечатление и на БОЕЦ – според лидера на движението Георги Георгиев това не е случайно.

Факт е и, че Рангелов се занимава и със случая, при който ръководителят на Спецпрокуратурата след Гешев - Димитър Франтишек Петров, се забърка в скандал с шамар срещу петокласник. Според "Биволъ", Илиян Рангелов като част от "Антикорупция", пише, че срещу Димитър Франтишек има достатъчно доказателства, че е извършил престъпление заради ударен шамар на ученика Людмил Асенов. Петров обаче е наказан само административно, със "забележка", но това е отменено от Прокурорската колегия към ВСС.

БОЕЦ със скандално твърдение за Иван Гешев заради случая с убийството на Пеевски

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес