Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Длъжници на КТБ са заплашвали адвокат на синдиците на банката

05 август 2016, 17:07 часа • 1700 прочитания

Длъжници на Корпоративна търговска банка (КТБ) са отправяли заплахи към адвокат, нает от синдиците. Това става ясно от месечния отчет на самите синдици Ангел Донов и Кристи Маринова.

Синдиците на Корпоративна търговска банка са изпратили молба до Софийска градска прокуратура (СГП) за проверка заради заплахи към адвокат, който защитава интересите от банката, предаде Националното радио.

Заради банковата тайна имената на дружествата длъжници не се споменават, нито пък има подробности за заплахата. Не е ясно и каква е сумата, която дължат на банката.

Ангел Донов и Кристи Маринова са успели да съберат близо 12 млн. лева от вземанията на банката в несъстоятелност през юли.

Сагата "КТБ" се точи вече две години, като считаният от прокуратурата за основен виновник за фалита на банката неин бивш собственик Цветан Василев все още е в Сърбия. Според НАП само през 2014 година заради срива на КТБ бизнесът в България е натрупал двойно повече загуби, отколкото би имал, ако банката не беше фалирала. В средата на юни окончателно стана ясно, че акционерите в КТБ не могат да обжалват фалита на банката. Прокурорът по делото за КТБ Иван Гешев пък стана шеф на Спецпрокуратурата.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес