Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дете шофира в скута на баща си със 120 км/ч по АМ "Тракия"

22 май 2023, 12:37 часа • 1101 прочитания

Скандално видео показва как малолетен управлява автомобил по АМ "Тракия" със скорост от 120 километра.

Момчето, което е на 12 години, е седнало в скута на баща си, и изпреварва в лявата лента други участници в движението по магистралата.

Бащата на момчето, който е с два пъти отнета книга заради алкохол, е бил извикан в районното управление на Карнобат, за да даде обяснение.

Неправомерното шофиране било заснето от очевидец, който споделя, че баща и син "шофирали" така около 20 километра, след което се отклонили за Карнобат.

Още: Ген. Атанасов от ДСБ катастрофира в Русе

"Мислех да не се занимавам с този случай и да го отмина, но когато забелязах в огледалото, че младежът изпреварва ТИР-ове и коли, прави маневри наляво и надясно реших, че няма да оставя нещата така. През цялото време от 112 държаха връзка с мен. Опитваше се да избяга от мен, от полицията, правеше нарушения. Навлизаше в насрещното, не спираше на знак "Стоп". Имаше по 10-15 метра спирачен път при опитите да завие. От 18-годишен шофирам със сигурност и аз правя нарушения, но осмислям постъпките си. Този глупав родител през цялото време се обясняваше пред полицаите, че синът му не е карал със 140 км, а със 120 км, което е безумно", разказа пред БНТ Свилен Иванов.

Съставени са актове и на двамата за нарушение на Закона за движение по пътищата - на бащата за това, че е преотстъпил на непълнолетния си, неправоспособен син управление на моторното превозно средство и акт на сина за управление като неправоспособен водач.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес