Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Делото срещу Кирчо Киров започва след месец

22 октомври 2013, 12:11 часа • 17337 прочитания

Делото срещу бившия шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров започва на 21 ноември. Това заяви говорителят на Военно-окръжна прокуратура Елин Алексов. Той обясни, че е имало предложение делото да се гледа по съкратената процедура, но генерал Киров е отказал.

„Насрочени са дати, няколко последователни дни, започва наказателното производство по нормалния ред, със събиране на всички допустими доказателства", каза още Алексов.

Свидетелите по делото са повече от двадесет, ще бъдат приети и десетки експертизи, пише Стандарт Нюз.

„Очакванията ми са за справедлив процес", каза ген. Киров при влизането си в съдебната зала на Военния съд тази сутрин. Той обясни, че се чувства "не особено комфортно, както всеки човек в неговата ситуация". „Няма независими хора, в известна степен всички сме зависими от политиката", каза той  и обяви, че делото срещу него е "политическо"

Делото срещу генерал Кирчо Киров се гледа при закрити врати.

Пред военния съд генерал Киров ще се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства. Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро. За улесняване на присвояването Киров, в кръга на своите правомощия, съставил над 1000 официални финансови документи, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес