Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Делото срещу човека, заради когото Цветан Цветанов има две обвинения, е отложено

25 ноември 2013, 13:30 часа • 24686 прочитания

Делото срещу бившия директор на дирекция „Борба с организираната престъпност” във Велико Търново Орлин Тодоров е отново отложено. Причината – Тодоров е приет по спешност в кардиологичното отделение на болницата в града.

Съдът ще изиска на следващото заседание да бъде представена пълната документация на заболяването от лекуващия лекар, съобщиха от съдебната палата. Новите дати за процеса са 13 и 14 януари 2014 година, предаде Дарик.

Орлин Тодоров е обвинен в разгласяване на служебна информация по досъдебни производства в злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства. Делото срещу него започна на 8 октомври миналата година, а той лежа в ареста в Ловеч повече от 12 месеца – от 11 март 2011 година.

Именно Тодоров е човекът, заради когото има официални обвинения и срещу бившия вицепремиер Цветан Цветанов. Третото от тях беше повдигнато само преди три дни – за присвояване на 50 хил. лева от бюджета на МВР, които са отклонени точно към Орлин Тодоров – платено му е възнаграждение, докато е лежал в затвора в Ловеч. Преди това Цветанов беше обвинен и защото е отказал да подпише разрешение за използване на СРС срещу Тодоров в хода на разследване срещу него.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес