Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дават старт на делото срещу бившия зам.-кмет на Карнобат за шофиране в нетрезво състояние

21 септември 2016, 09:41 часа • 615 прочитания

Съдебният процес срещу бившия зам.-кмет на Карнобат Жельо Георгиев започва днес, 21.09.2016 г.

Той е подсъдим за това, че на 30 юли малко преди 18 часа е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 1.24 на хиляда, което е установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза.

Автомобилът на Георгиев е спрян за проверка на улица „Ивайло“ по посока от ул. „Асен Златаров“ към бул. „Девети септември“ в Карнобат. След установяване на самоличността на шофьора полицаите се усъмнили, че той е употребил алкохол и решили да извършат проверка с техническо средство. Дрегерът отчел 1,65 на хиляда. На Жельо Георгиев е съставен акт за управление на МПС след употреба на алкохол, пише Topnovini.bg.

Катаджиите му издали талон за медицинско изследване, като го уведомили, че може да даде кръв за изследване.

Жельо Георгиев пожелал да даде кръв и бил откаран от служителите на полицията до МБАЛ-Карнобат, където му била взета кръвна проба. Химическата експертиза показала наличие на 1.24 промила алкохол в кръвта на Георгиев.

Бившият зам.-кмет на Карнобат пожелал да даде кръв и бил закаран от полицаите до МБАЛ-Карнобат, където му била взета проба кръв. Химическата експертиза показала наличие на 1.24 промила алкохол в кръвта на Георгиев.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес