Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов и адвокатът му саботираха делото за клевета

08 октомври 2014, 20:09 часа • 27827 прочитания

Процесът за клевета срещу Цветан Цветанов е на път да приключи по давност. Делото беше заведено от съдия Мирослава Тодорова заради думите на зам.-председателя на ГЕРБ, че е свързана с организираната престъпност.

На първа инстанция Цветанов беше оправдан, припомня БНТ.

За 2 седмици съдът направи три неуспешни опита да даде ход, преди Цветанов да получи депутатски имунитет. Заместник-председателят на ГЕРБ и защитата му се оказаха неоткриваеми за служителите, които се занимават с връчване на призовки.

По време на краткото заседание на Софийския окръжен съд стана ясно, че шефът на предизборния щаб на ГЕРБ е бил търсен многократно на личния му адрес, както и в централата на ГЕРБ, която се помещава в административната сграда на НДК. И на двете места обаче той не е бил открит, информира Mediapool.bg

Новонаетата от бившия вътрешен министър адвокатка Елена Божурска също не е била открита. Тя първо беше в чужбина, след това не беше намерена нито в кантората, нито по телефона. Съдът обяви, че ще сезира Софийската адвокатска колегия за опити на Божурска да саботира процеса.

Защитата на съдия Тодорова в лицето на адвокат Ина Лулчева коментира, че вероятно това е краят на делото, а за изводите препрати към бившия вицепремиер. Тя допълни: "Давността, която е 4 и половина години, мисля, че изтича 2016 г., така че дори една година да изкара този парламент, мисля, че ще свърши работа.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес