Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Частният съдебен изпълнител, свързан с измамническо събиране на дългове, може да бъде санкциониран

28 февруари 2017, 09:30 часа • 2983 прочитания

Частният съдебен изпълнител Иван Чолаков е предложен за изключване от Камарата на частните съдебни изпълнители. Името на Чолаков беше замесено в скандалните случаи на фалшиви записи на заповед. Чрез подправяне на подпис чрез адв. Симеон Миков няколко души са обявени за длъжници за големи суми. Операцията по взимането на сумите е ставала с помощта на частния съдебен изпълнител Иван Чолаков.

По думите на Георги Вичев, председател на Камарата, са констатирани пропуски и нарушения във връзка с призоваването на "длъжниците". Установено е, че са причинени значителни щети за уязвими граждани - такива с психични заболявания или които живеят в чужбина.

Междувременно т.нар. кредитори споделиха през bTV, че адв. Симеонов ги е убеждавал да участват в схемата без да има опасност да пострадат по никакъв начин.

"Този човек никога не съм го виждал, повече от година не съм посещавам кантората на адв. Миков, съвсем случайно съм минавал и са ме поканили", заяви Иван Чолаков. По думите му "някой се опитва да си изпере мръсните ризи за моя сметка. Директно отивам в прокуратурата и завеждам дело. Много държа на името си и честта."

Чолаков заяви още, че тези случаи са по два на година от 2014 година насам, като през 2015 година не е имало такива. Според него се „внушава, че има вълна“ от подобен вид измами.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес