Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божков: Прокуратурата оказва натиск върху служителите на НАП (СНИМКИ)

25 юни 2020, 08:24 часа • 10206 прочитания

През последните месеци прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП. Резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж. 

Това пише в поредна публикация в своята Facebook страница от Дубай обвиняемият бизнесмен Васил Божков.

По думите му наблюдаващият прокурор на голяма част от делата му "ежеседмично изисква от НАП погазване на закона и престъпни действия. Същият Ангел Кънев, за когото се твърди, че е разпитал ББ, МС и ВГ (2 пъти) може да отговори #КОЙ дирижира тези действия. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ, си отговорете сами", отбелязва Божков.

В послепис той благодари за подадените към него сигнали и уточнява: "Знам, че в НАП и прокуратурата има честни и доблестни хора. Не изпълнявайте заповеди, противоречащи на закона и Конституцията. Изпълнението на такива заповеди също е престъпление", категоричен е Васил Божков.

По-рано в Сандански главният прокурор Иван Гешев бе категоричен, че докато той е обвинител номер едно, българската прокуратура няма да прави компромиси - независимо дали става въпрос за президент, министър-председател, депутат, секретар, ром, евреин, социално слаб или олигарх – подходът за всички ще бъде еднакъв. Единственото нещо, с което ще се съобразява прокуратурата, е дали си нарушил закона, или не, каза още Гешев.

Коментарът на обвинител номер относно публикациите на Васил Божков във Facebook, може да прочетете и в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес