Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бизнесмен пита главния прокурор Иван Гешев дали покровителства прокурорка от Перник заради скандален случай (ВИДЕО)

30 юли 2021, 14:48 часа • 4040 прочитания

Не е вярно, че районните прокурори работят. Това заяви председателят на Софийската търговско-промишлена камара Георги Чернев по време на поредния протест на „Правосъдие за всеки“ с искане за съдебна реформа.

Чернев адресира думите си към главния прокурор Иван Гешев и даде конкретен пример – за случай от Перник. Случаят е следният – преди 3 години директор на фирма, която е акционерно дружество (АД), бива освободен от борда на компанията, а председател на борда е самият Чернев. Причината за освобождаването – сигнали за нередности. Впоследствие, по думите на Чернев, е направена вътрешна ревизия и е подаден сигнал до полицията в Перник. За тяхна чест си свършиха работата, много бързо посочените от нас активи бяха намерени и остана само една счетоводна експертиза, която явно не е по компетенциите на полицията и трябва да се свърши от други хора, добави бизнесменът.

"Три години не е свършена. Нещо повече – прокуратурата в Перник прати делото в София. От София го върнаха в Перник. Искам да попитам г-н Гешев за отказа от правосъдие – три години, нещо, което полицията го е намерила, не ни се възстановява. Искам да попитам г-н Гешев дали има някаква връзка, че дъщерята на директора, срещу който са сигналите, се оказа прокурор в Районната прокуратура в Перник? Питам, дали не е случайно това нещо? Но аз знам за такива случаи и в Банско, и в Разлог – има много такива случаи. И не е вярно, че прокурорите на местно ниво си вършат работата. Аз мога да дам всяка сряда по един такъв случай, с конкретни имена, от които е видно, че точно прокурорите на местно ниво не си вършат работата. Да, това не се отнася до всички", обобщи Чернев, но специално за случая с Перник разказа, че след 3 години се стигнало дотам от прокуратурата в Перник да питат ищците за доказателства дали въпросният уволнен директор всъщност бил директор на АД-то.

Той попита задочно главния прокурор дали покровителства въпросната районна прокурорка.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес