Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш счетоводител на Баневи: Мога да кажа само как един човек харчи по 190 000 за един ден

13 декември 2018, 10:00 часа • 14127 прочитания

"При мен никога не са държани големи пари. Единственото, което мога да кажа, е как един човек харчи по 190 000 за един ден". Това каза бившият главен счетоводител на "Полимери" Галин Стоянов. По думите му всичко във фирмата е отивало за скрап, но това е ставало след оценка на други фирми. 

Според Стоянов, когато през 2012 година предприятието е било обявено в несъстоятелност, е трябвало да се платят 36 000 лв., но Евгения Банева е казала, че няма да ги платят. "Всичко, което влезеше в сметките на Баневи нямаше как да се върне обратно".

"Харчеше много пари и за самолетни билети и тока в Бояна. Смятам, че живееха повече от добре. Баневи искаха да водят дело в Страсбург срещу държавата за 25 милиона евро. Аз отговорих на шега, че ми се струват малко, а след няколко дни Евгения Банева ми звънна и ме попита 250 милиона по-добре ли ми се струват", сподели още Стоянов. Той разкри, че Евгения Банева му е звъняла няколко дни преди да бъде извършен ареста им. "Според мен искаше да разбере дали знам нещо по въпроса", твърди Стоянов.

По-рано в интервю за bTV майката на Николай Банев Мария Банева заяви, че никога не е извършвала престъпления. "Това обвинение е абсолютно формално. Работила съм само в Министерството на културата и никога не съм се занимавала с друг бизнес". 

"Сигурно ще го докажем, но това са много материали, които адвокатът ни ще разучи и ще ни защитава. Николай ме пази много, отношенията ни са много духовни. Никога не ме е молил за помощ", сподели Мария Банева.

По думите ѝ приватизацията, която семейство Баневи са извършили, е абсолютно законна. "То във времето се вижда. Този процес е изключително сложен. Приватизацията им е напълно законна. Не сме разговаряли по темата. Аз живея в Хасково. Отивам, помагам за децата. Явно има хора, които искат да кажат нещо за невъзможната приватизация. Предприятията бяха спрени, търговските им отношения също. Николай е на частното поле от 89-та година. Той не прекланя глава. Надявам се разследването да свърши добре", обясни още Мария Банева. 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес