Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш адвокат за Баневи: Прокуратурата, която си е "свършила работата", си е същата като преди 12 години

07 декември 2018, 07:55 часа • 4330 прочитания

Искам да припомня едно такова гръмко обвинение по медиите за изпрани 250 млн. лева от Венко Христов Кръстев. Досъдебното производство приключи без дори доказани 5 препрани лева. Така адвокатът и бивш следовател Людмил Рангелов коментира изхвърлянето на ръководителя Спецпрокуратурата и сочен за бъдещ главен прокурор Иван Гешев по ареста на Николай и Евгения Баневи.

Рангелов обърна внимание, че Баневи имат обвинение за длъжностно присвояване от „Полимери” на 84,6 млн. лева и укриване на данъци от 231 млн. лева, но ги съдят и за пране на 1 млрд. лева. Звучи несериозно, каза адвокатът. И напомни по повод думите на Гешев, че държавата не си била свършила работата с Баневи досега, но спецпрокуратурата вече си я е свършила, че прокуратурата и прокурорите са си почти същите, както и преди 12-13 години. Отделно, пред Нова телевизия, журналистът Стефан Ташев обърна внимание, че Гешев каза и, че сега се събирали сигнали срещу Баневи от районни прокуратури т.е. изглежда пак някой не си е свършил работата.

Според Рангелов всичко може да се покрие дълбоко и прогнозира, че Баневи може да бъдат осъдени само за незаконно притежаване на оръжие - най-вероятно условно, а за всичко друго ще чакаме минимум години какво ще стане.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес