Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Битов скандал завърши с убийство в Лесново - подробности

19 август 2018, 15:50 часа • 3383 прочитания

Битов скандал заради колело свърши с убийство в Лесново. Инцидентът стана снощи между двама мъже – 24 и 60-годишен. По-възрастният е извадил пистолет и е стрелял, съобщи Юри Николов, зам.-директор на ОДМВР София, предаде репортер на БГНЕС.

„В 19:20 часа е получен сигнал за възникнал сигнал между две лица. Първоначалната информация е, че стрелецът е агресивен. Изпратени са екипи на полицията и Спешната помощ. На място медиците установяват, смъртта на по-младия мъж“, обясни Николов.

Съставен е щаб, установено е къде се укрива. За сигурността на хората в района полицията временно е евакуирала съседните къщи. Мъжът е задържан за 24 часа с искане мярката да се увеличи до 72 часа. На мястото е открито огнестрелно оръжие.

Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК за убийство. Делото ще бъде внесено в съда с искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“. Продължават да се извършват огледи. На този етап не може да се даде информация за видa на пистолета, назначена е експертиза.

„Има всички основания да се счита, че това е оръжието на убийството“, уточни Ралица Данкова, наблюдаващ прокурор по досъдебното производство. Тя разкри още, че не е установено извършителят на убийството да страда от психично разстройство, каквато информация излезе в медиите.

Днес е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която категорично да потвърди дали има заболяване и дали по време на убийството е бил вменяем. „Знаем със сигурност, че извършителят не е криминално проявен. Вероятно става дума за свада заради велосипед“, каза още наблюдаващият прокурор.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес