Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Безобразно люлеене" е довело до инцидента с люлката в София

26 септември 2014, 12:47 часа • 9931 прочитания

Според Столична община три са основните причини за инцидента в Докторската градина. "Според мен първата причина за инцидента са многото деца, които са били на люлката, а второто е безобразното люлеене на самата люлка. Третата причина е момчето, което е над тези години, които са указани в табелата, а именно 12 години. Това е довело до инцидента и тук няма падане от люлката, а обръщане на самата люлка", обясни Красимир Димитров, шеф на дирекция "Сигурност" към Столична община, съобщи агенция Фокус.

"Пращали сме постоянно патрули на общинска полиция. Имаше сигнали, при които група по-големи младежи вечерно време отиват на люлките, дърпат пейките и т.н., на това реагираме веднага. Но когато има много родители, не можем да поставим полицай, който да регулира кой как да си люлее детето. От записа, който видяхме стана ясно, че въжето е скъсано след като се обръща люлката", допълни Димитров.

Припомняме, че дете падна вчера от люлка в Докторската градина в София. Първоначално то е било прието с опасност за живота в "Пирогов".

Д-р Стоян Сопотенски, заместник-директор по лечебната дейност на болница "Пирогов", съобщи пред БНР, че момичето остава за наблюдение в Детската неврохирургия на спешния център. Детето е с комоцио, каза Сопотенски.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес