Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без обвинение: Собственикът на оръжието, с което бе простреляно дете, е пуснат от ареста

13 май 2024, 14:10 часа • 1786 прочитания

Без да му бъде повдигнато обвинение, от ареста бе освободен бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто боен пистолет вчера 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси.

Още: Прокуратурата: Пистолетът, с който е простреляно дете от сина на депутат, е бил оставен на пейка

Това потвърди за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. Бонзов бе освободен преди да изтече мярката му за задържане от 24 часа. Обяснението на прокуратурата е, че мярката не е закована на 24 часа, а е до толкова часове. Прокуратурата ще реши кога и как да бъде повдигнато обвинението, каза Шабов. Родителите не носят наказателна отговорност, но носят гражданска, допълни той. Прокуратурата писмено ще уведоми Агенцията за закрила на детето, която от своя страна ще направи проверка на родителите, оставили без надзор децата си. 

Районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред.

Още: Няма опасност за живота на простреляното дете в Арбанаси

Раненото момиче е без опасност за живота и ще продължи лечението си в софийска университетска клиника.

Припомняме, че че по време на рождения ден на жената, с която живее Бондов в Арбанаси, синът на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков намира пистолет и мислейки го за играчка прострелва момиче в крака. "Сигналът е подаден от "Спешна помощ" около 13.30-14.00 ч. на обяд.

Още: Явор Божанков с коментар за инцидента, при който синът му простреля дете

Бонзов е софийски бизнесмен, собственик на няколко фирми в областите на хлебопроизводството и хазарт. Оръжието му е законно притежавано. 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес