Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бакалов склонен да остане министър срещу определени условия

30 октомври 2014, 12:29 часа • 7448 прочитания

Ако ми бъде предложено да остана министър, аз ще си поставя моите искания. Това заяви пред журналисти в парламента служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Той беше изслушан по темата с бежанците.

Исканията са свързани с провеждането на определени реформи, позиции, начина на взаимодействие, деполитизация на системата, подготовка на полицейския състав на улицата, информира БГНЕС.

Бакалов отговори уклончиво на въпроса дали са водени предварителни разговори с него по темата (дали ще става министър). Той заяви, че не виждал още правителство. "Нека да изчакаме, в политиката е много важно човек да бъде търпелив и спокоен", посочи още Йордан Бакалов.

По въпроса за бежанците, министърът помоли депутатите да съдействат за спешно увеличаване на щата на служителите в МВР. Причината е, че се оголва сигурността във вътрешността на страната, за сметка на пазенето на границата.

Не се е увеличил потокът на бежанци към страната, а напротив – увеличава се боря на хората, които се опитват да излязат от България, информира Нова телевизия.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес