Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арнаудова за простреляния 11-годишен: Към този момент няма данни за убийство

05 септември 2017, 13:29 часа • 1317 прочитания

Към този момент няма каквито и да е данни за убийство. Възможните версии, по които в момента работи полицията, е нещастен случай, както и склоняване към самоубийство. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с разследването за простреляното 11-годишно дете в Стрелча, предаде БГНЕС.

„Първоначалната версия е, че е налице самопрострелване от страна на детето, в резултат на което то е починало”, посочи Арнаудова. Тя посочи, че ще бъде извършен и следствен експеримент. Простреляването е с ловна пушка, законно притежавана от бащата на дедето.

На този етап разследването се ръководи от РП Панагюрище. В рамките на разследването при огледа на местопроизшествие са открити три каси за съхранение на огнестрелно оръжие, те са прегледани. „Установено е, че в касата на бащата на детето са открити 19 боеприпаса. Това са патрони 16-и калибър, за които той самият няма надлежно разрешение за държанието им, и е започнало разследване и за престъпление по чл. 339 срещу бащата за това, че държи незаконно боеприпаси”, каза Арнаудова

Припомняме, че районна прокуратура - Панагюрище разследва инцидент в гр. Стрелча, при който 11-годишно дете почина от огнестрелно нараняване.

На 4 септември около 18:00 часа в къща в гр. Стрелча е открито 11-годишно момче, починало от прострелване в главата с ловна пушка, съобщиха от районната прокуратура.

Под ръководството на Районна прокуратура - Панагюрище се извършват процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели. Установяват се контактите на детето в деня на инцидента /04.09.2017 г./. Назначена е съдебно медицинска експертиза. До момента е установено, че огнестрелната рана в главата на детето е от ловна пушка марка ИЖ, 12-и калибър, собственост на бащата на детето.

Разследването продължава.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес