Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха Динко - заради жалба за побой

13 юли 2017, 07:10 часа • 8179 прочитания

Един от известните по медиите "ловци на бежанци" - Господин Вълев, по прякор Динко, е бил арестуван и ще остане задържан за 24 часа. Така, след Петър Низамов-Перата, и Динко се отзова зад решетките.

Сигналът срещу Вълев е подаден от човек, който твърди, че е бил пребит от него, предаде bTV. Според свидетеля Вълев се опитал да го отвлече. Полицията все още изяснява случая и днес (13 юли) трябва да стане ясно дали ще има официално обвинение срещу Динко и дали мярката му за неотклонение ще бъде удължена.

Това е втори случай, в който Динко е обвинен от пострадал в побой. През април приятелката му Десислава обяви публично, че я е пребил жестоко в къщата си в Ямбол. Тогава младата жена внесе жалба в полицията и си издейства ограничителна заповед, като заяви, че се страхува за живота си. Деси обвини Динко, че редовно я е малтретирал. Версията на Динко е различна - той не бил я докосвал, а приятелката му се била напила и сама се наранила.

"Той ми каза: "Ела да те прегърна", а аз казах, че не искам. Той посегна и ме удари", разказа през пролетта Деси за поредния побой. "Аз станах и той ми се разкрещя и започна да ме удря по главата с юмруци, започна да ме дърпа за косата. После поиска да си отключа телефона, за да го провери", описа ужаса Деси.

Десислава отказала да си отключи телефона и това отприщило още по-агресивно поведение у Динко. Той взел нож и казал "Сега ще те подстрижа, сега ще видиш ти." От страх жената отключила телефона си и му го дала. Тогава Динко я ударил в бъбреците и тя паднала превита на земята. Казва, че трудно е дишала, а Динко й взел палеца, за да отключи отново телефона. Кошмарът продължил близо час.

Динко взел по-голям нож и се опитал да ѝ отреже част от косата, тя се опитала да се дръпне назад, но той я удрял през цялото време. Завлякъл я до банята, влязъл и той и заключил вратата. Тя няма ясен спомен колко дълго са останали там – 10 – 15 минути.

Самият Динко се защити чрез видео изявление във Facebook. "Нит съм те бил, нит съм те заключвал в банята. Разкажи колко пияна беше, как падаше, как се търкаляше. Как викаше "Ще се самоубия". Защо не ги казваш тези неща".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес