Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арабаджиеви са задържани в жилището на Жоро Шопа

07 март 2019, 16:35 часа • 16035 прочитания

Ветко и Маринела Арабаджиеви са били задържани в Кабрера де Мар, близо до Барселона, тази сутрин. Те са били в жилище, което се ползва от Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, който е в близкото обкръжение на наркобоса Евелин Банев - Брендо. Семерджиев също е бил задържан.

„Прокуратурата днес беше уведомена за това, че испанските власти в изпълнение на българската европейска заповед за разследване са предприели действия. Тази сутрин два екипи от испанските съдебни власти са предприели действия по навлизане в този имот на две различни основания. Едното е искане за задържане на българския гражданин Семерджиев от швейцарските власти. Вторият екип е предприел действията, поискани от българската прокуратура по претърсване на имота. На практика с влизането на екипите в този имот са установени на място лицата, които ние издирваме с европейска заповед за арест, тя е била задействана и лицата са задържания и по нея“, заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Арабаджиеви са обвинени в участие в престъпна група и укриване на данъци. В ареста е едно от децата им - Вълчо, който ще отговаря пред съда за пране на пари.

В края на август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. Бяха иззети 10 млн. лева.

10 души, сред които и синът им Вълчо, бяха арестувани.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес