Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Алианц Банк" пое отговорност за откраднатите в Нова Загора пари

26 февруари 2019, 06:50 часа • 7252 прочитания

"Алианц Банк България" официално призна, че в неин клон в Нова Загора се е развил скандалният случай, при който 29-годишна директорка е източила от сметки на клиенти 400 000 лева.

От банката официално уверяват "всички засегнати клиенти", че "са предприети всички необходими законови мерки". Институцията дава и повече подробности:

"Незабавно след регистриране на нередност от Системата за сигурност и надзор на "Алианц Банк България" и последвалата проверка на място, сезирахме органите на реда. В резултат на подадения сигнал от банката е инициирано досъдебно производство пред Окръжна прокуратура – Сливен. Към настоящия момент продължаваме активно своята вътрешна проверка с цел установяване автентичността на транзакциите, съгласно изискванията на приложимите нормативни актове. Засегнати са ограничен брой клиенти само от град Нова Загора.

След уведомяване на компетентните органи, банката се свърза с всички засегнати лица и отправи официални покани за разпознаване или оспорване на операциите по банковите им сметки. "Алианц Банк България" ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, веднага след приключване на официалната проверка по случая. Извиняваме се за създаденото неудобство на всички засегнати клиенти и ги уверяваме, че ще продължим да бъдем техен доверен партньор и съветник".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес