Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на Стайко Стайков го информирал, че се издирва

30 януари 2019, 09:30 часа • 4116 прочитания

Любомир Таков, адвокат на сина на Миньо Стайков Стайко Стайков, го е информирал след приемането му в болница, че е издирван. Това стана ясно от коментар на самия юрист. По думите му срещу Стайков все още няма повдигнати обвинения.

Адвокат Таков допълни пред bTV, че Стайко Стайков е бил открит от негов близък на 27 януари, а самият Стайков твърди, че отвлечен от хора, представили се за полицаи, но не знае къде се е случило това.

Таков увери, че клиентът му е изразил готовност да съдейства на разследването. Адвокатът обясни, че е Стайко Стайков е бил в безсъзнание в един от предните дни, а днес ще му бъдат направени изследвания.

Според криминологът Ботьо Ботев това е банално скалъпена история, "недостатъчно домислена с несериозни фактологии, които в реалността не могат да се случат."

Ботев допълни през БНТ, че твърденията на Стайков са недостатъчно обмислени и почиват на "бледни неща далеч от истината."

"Смешно е да се предполага, че този човек не е поддържал контакт с близките си, да не говорим, че не са умували и анализирали всички действия на разследващите органи до момента", каза още Ботев.

Стайков се появи в "Пирогов" на 28 януари. Това станало, след като на 27 януари той се върнал вкъщи с такси, след като беше изчезнал от септември миналата година насам. В "Пирогов" била лекувана рана на главата му. Подписал е молба, че ще се предаде и ще съдейства на разследването, но докато тя се внесе в прокуратурата в понеделник сутринта, на адреса му в кв. "Бояна" са извикани медици от Спешна помощ, които го откарали в "Пирогов". По-късно е преместен в МВР болница, за да му направят експертизи и да се разбере дали може да се изправи пред съда.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес