Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокат твърди, че има опит за прикриване на убийството на "Черни връх"

26 февруари 2024, 08:50 часа • 2154 прочитания

Група за влияние в прокуратурата е изтрила данните за извършено преди месец убийство на бул. "Черни връх" в столицата. Това твърди адвокат Ивайло Юруков в ефира на Нова телевизия. Той е бил потърсен от близки на починалия Ивайло Чобанов.

За убийството, което е станало на 26 януари, се разбра едва в петък близо  месец по-късно. Тогава МВР започна да издирва свидетели. Чобанов е бил ударен от друг мъж на столичния булевард и след месец кома е починал.

ОЩЕ: Сбиване в бургаския затвор завърши с убийство

Съмненията на адвоката

"В прокуратурата не се води преписка по този случай. Това установих по трите имане и ЕГН на починалия. В същото време от полицията твърдят, че извършителят е задържан за 72 часа - трябва да е имало повдигнато от прокурор обвинение", обясни защитникът.

Според Юруков извършителят е намерил контакт с някои от водещите в момента групи за влияние, за които се говори постоянно в общественото пространство. "Под давление на тези групи очевидно е направен опит едно такова тежко престъпление, извършено посред бял ден на един от най-оживените булеварди, да бъде прикрито", заяви той.

По думите му няма как да се говори за административна грешка.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес