Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокат на Баневи: Запорът е за около 86 млн. лв., не този, който обяви прокуратурата

27 ноември 2019, 12:25 часа • 2147 прочитания

Стойността на запорираното имущество на Баневи от съда не е това, което е обявено от Специализираната прокуратура, заяви един от адвокатите на Баневи Милко Пенчев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Апелативният съд в Бургас допусна запорирането на имущество на семейство Баневи на обща стойност 141.8 млн. лв., съобщи Специализираната прокуратура. Целта е да бъде обезпечен бъдещ иск за конфискация на антикорупционната комисия (КПКОНПИ)“. Това не отговаря на истината, твърди Пенчев.

Информацията публикувана в публичното пространство не е вярна, запорът е за около 86 милиона. Работи се в момента, делото е в Специализирания съд. Това е мега процес, който ще продължи дълго време, категоричен е адвокатът. По думите му интерес представлява подходът, предприет от обвинението и голяма част от внесеното от прокуратурата няма да издържи в съда. Престъпленията по чл.255 – данъчни престъпления, според него няма да издържат като обвинения. Следващото дело по процеса срещу Баневи е насрочено за 17 декември.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес