Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 са обвинените след акцията на специализираната прокуратура във "Винпром Карнобат"

06 септември 2018, 19:00 часа • 3263 прочитания

Осем са обвинените след акцията на специализираната прокуратура във „Винпром Карнобат”. Сред тях са собственикът Миню Стайков, синът му Стайко и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров.

Според обвинението, всички осем са участвали в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

Групата е задържана за 72 часа, държавното обвинение ще поиска най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

Преди ден спецпрокуратурата влезе в офисите на алкохолната компания, „Сис Индустрийс” и „Топаз мел”. Образувано e досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

"Кмет съм на Карнобат, а Миню Стайков е работодател, не сме приятели, но се познаваме добре", каза по-рано кметът на града Георги Димитров в интервю за bTV.

Кметът на Карнобат определи Миню Стайков като коректен данъкоплатец и призна, че бизнесменът е подпомагал общината. Сумите не са големи, за празници част от разходите се поемат от фирмите на Стайков, отбеляза Георги Димитров.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес