Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 години затвор за блудство с малолетна

22 ноември 2013, 13:11 часа • 15330 прочитания

Наказание 6 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим наложи Окръжен съд – Добрич, на 49-годишния Ангел Ил. Н. от село Септемврийци, община Каварна, съобщиха от съда.

Мъжът е признат за виновен в това, че на 17.06.2013 г. в. село Септемврийци, при условията на опасен рецидив е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на момиче, ненавършило 14-годишна възраст.

След като Ангел Н. призна вината си, фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, Окръжен съд – Добрич, допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие. По този институт е наложено наказанието му като първоначално определеното от съда 9 години лишаване от свобода е намалено с 1/3 и е постановено той да изтърпи 6 години лишаване от свобода.

По делото не са конституирани граждански ищци и частни обвинители, тъй като майката на пострадалата се отказа от това им право. Според обвинителния акт 49-годишният живеел с майката на пострадалата на семейни начала и през 2009 г. им се родило дете. С тях заживеели и другите две деца на партньорката му – момче и момиче.

Ангел Н. и адвокатът му пледираха за минимално наказание. Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес