Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

40-годишна жена е с обвинение в хулиганство след инцидента в Куклен

30 април 2019, 07:57 часа • 1916 прочитания

40-годишна жена е с обвинение в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм. В ареста с прокурорска мярка за 72 часа и обвинения са и двамата ѝ синове - на 25 и на 22 години, още един жител на Куклен и едно непълнолетно момче.

Припомняме, че на 28 април те нахлуха в съседен дом, откъдето са им направили забележка за силна музика, а след като пристига полицията, насочват агресията си към полицейските служители и автомобилите им. Така равносметката до момента са няколко обвинения - освен за хулиганство, и за нанасяне на лека телесна повреда на двама полицаи, както и за счупване на две стъкла на полицейските автомобили.

На 29 април в Куклен е проведена специализирана полицейска акция, присъствието на униформени в градчето продължава. И ст. комисар Атанас Илчев, директор на ОД на МВР- Пловдив, и кметицата на Куклен Мария Белчева твърдят, че инцидентът е битов и етническо напрежение няма. В района живее смесено население, досега не е имало особени криминогенни прояви, децата ходят на училище.

Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебното производство, каза районният прокурор Чавдар Грошев. Тепърва ще се решава мярката за неотклонение на обвинените в съда. Участниците в инцидента са майка с двамата и сина и близки.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес