Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В последния момент отмениха изстрелването на ракета „Союз“ (ВИДЕА)

21 март 2024, 17:17 часа • 3281 прочитания

Отмениха изстрелването на ракета "Союз" с екипаж към Международната космическа станция точно преди да излети, съобщава BNN Bloomberg.

Мисията на „Союз“ MS-25 е отложена след автоматизирана команда за прекъсване на космодрума Байконур в Казахстан. На борда са били руският командир Олег Новицкий, астронавтът на НАСА Трейси Колдуел Дайсън и Марина Василевская от Беларус.

НАСА казва в публикация в X, че излитането е било прекратено на 20-ата секунда и че „космическият кораб и екипажът остават в безопасност“. БГНЕС пишат, че стартирането на последователността на двигателите" не е станало според очакванията, което е задействало „автоматична команда за прекъсване на обратното броене“.

Още: Докато Блинкен е в Сеул: Северна Корея изстреля балистични ракети

Следващата възможност за изстрелване на космическия кораб може да бъде в събота (23.03), въпреки че това зависи от разрешаването на възможната причина за забавянето, според контрола на мисията на НАСА, който предава в X. Това би означавало, че скачването на космическата станция ще се случи в понеделник (25.03), пишат още.

Още: SpaceX загуби космическия кораб Starship след достигането до орбита (ВИДЕО)

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес