Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Успешно скачване на "Союз" с МКС след двудневно отлагане

28 март 2014, 13:02 часа • 87860 прочитания

"Союз" се е е скачил автоматично в 03:53 московско време. "Около 7 часа сутринта членовете на екипажа на трябва да отварят люковете на МКС и да преминат на борда на станцията", се казва в съобщение на Центъра за управление на полетите.

Сегашните обитатели на МКС Михаил Тюрин , Коичи Ваката и Ричард Мастрачио ще работят с новодошлите Павел Виноградов, Александър Мисуркин и американеца Кристофър Касиди до месец май.

Експедицията MKS-39/40 ще остане в орбита около 169 ден . През това време екипажът ще приеме няколко товарни кораба и ще проведе задълбочени изследвания, в рамките на които 49 експеримента по руска програма и около 170 – по американска.

Освен това, по време на насрочената за август космическа разходка руснаците ще пуснат перуански миниспътник, предава БГНЕС.

"Союз ТМА - 12М" беше изстреляна от Байконур на 26 март в 01:17 московско време. Първоначално се предполагаше, че екипажът ще стигне МКС по кратка, шестчасова схема , но поради усложнения в системата за ориентация на кораба бе решено да се премине към двудневна схема за скачване.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес