Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

SpaceX падна край бреговете на Тампа, Флорида

30 април 2024, 16:49 часа • 11288 прочитания

Товарният космически кораб Dragon на SpaceX падна в 1:38 ч. EDT във вторник край бреговете на Тампа, Флорида, съобщи НАСА.

Така се отбеляза завършването на 30-ата договорена мисия на компанията за снабдяване с товари към Международната космическа станция. Космическият кораб пренесе повече от 4100 паунда ценни научни експерименти и друг товар обратно на Земята. Още: SpaceX загуби космическия кораб Starship след достигането до орбита (ВИДЕО)

Четирима членове на SpaceX Crew-8 ще се качат на борда на космическия кораб на екипажа Dragon в четвъртък и ще откачат превозното средство от предния порт на модула Harmony на станцията.

Прякото излъчване на процедурата ще започне в четвъртък в 7:30 сутринта. Разкачването е насрочено за 7:45 сутринта, а повторното скачване е планирано за 8:28.

Това ще освободи предния порт на Harmony за пристигането на космическия кораб Boeing Starliner с Butch Wilmore и Suni Williams на борда на мисията Crew Flight Test (CFT). Те трябва да бъдат изстреляни в 22:34 ч. в понеделник, 6 май, през нощта на върха на ракета Atlas 5 от стартов комплекс 41 на станцията на космическите сили Кейп Канаверал, Флорида.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес