Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск изтормозен, че населението на Земята не е достатъчно за колонизацията на Марс

19 януари 2022, 10:41 часа • 22866 прочитания

Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск се притеснява, че няма да има достатъчно хора на Земята, за да ги изпрати на Марс. Той написа това в профила си в Twitter.

Според американския предприемач хората трябва да се притесняват повече от срива на раждаемостта. Мъск определи прогнозите на ООН за населението като „пълни глупости“ и предложи посочената от тях цифра да бъде преизчислена, като се вземат предвид тенденциите за намаляване на раждаемостта.

„Ако няма достатъчно хора на Земята, тогава няма да има достатъчно хора и за Марс“, пише Мъск.

По-рано, когато беше попитан кога човек ще кацне на Марс, Илон Мъск заяви, че компанията му SpaceX ще го направи през следващите пет до десет години. По думите му определящият фактор е проектирането на правилната "машина". Милиардерът смята за основна цел минимизирането на разходите за гориво – именно високата цена на тон осуетява засега плановете му.

Главният изпълнителен директор на SpaceX планира да построи около 1000 ракети Starship в бъдеще и да изстрелва по три кораба на ден, за да изпрати милион души на Марс. Експертите обаче се съмняват в правдоподобността на неговите прогнози. Според тях кацането на човек на Марс ще се случи много по-късно от плановете на шефа на SpaceX.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес